Vill ha julmys

Ingen dag är då den andra lik. Började denna dag på brasiliansk tv. Ja, brasiliansk tv. Det var ett filmteam från Brasilien som är i Kanada för att göra en reklamfilm om vintern här. Så då ville dom filma lite vintersporter som bland annat längdåkning. Vi gav dom en lektion i "discover biathlon" och jag höll i skidåkningen. Jag var inte alls förberedd på att instruera inför en kamera, speciellt inte klockan halv nio på morgonen, men det ordnade sig. Det första jag tänkte var; guu vad tur att jag orkade ta smink idag, haha nog är man ytlig föralldel.

Programledaren var riktigt dålig på skidor, han hade aldrig tidigare åkt skidor så ni kan ju föreställa er. Men jag gjorde mitt bästa, tog på mitt professionella leende och försökte ignorera kameran. Jag tror vi kommer få lite bilder från idag skickade till jobbet, kommer isf lägga ut dom då!

Min julabstinens har börjat växa sig stor nu...vi har ingen adventsljusstake! :( trodde aldrig den dagen skulle komma. Men jag ska verkligen försöka hitta nå mysiga juldekorationer till huset. Man firar ju inte advent här så det blir nog ingen ljusstake. Jag har iaf bestämt att jag ska laga svensk julmat till julafton, klarar inte en jul utan röbetssallad och köttbullar. Kommer dock inte vara samma som mormors köttbullar...eller farmors gravlax...åh nu vattnas det i munnen.

Ska gå och tröstäta lite

<3



Första lektionen avklarad

Jahapp nu är ännu en arbetsvecka avklarad. Det lustiga är att det känns inte som att jag har jobbat. Det finns inte så mycket att göra där eftersom vi har inte börjat med lektionerna ännu så vi har åkt skidor varje dag, gått igenom hur vi ska lägga upp lektionerna o så.

Idag är det min lördag, jag kommer jobba alla helger hela året och vara ledig på onsdagar och torsdagar. Kändes konstigt först men det är tydligen väldigt vanligt här så det är bara o acceptera. Vi har tillbringat våran dag med lite skidåkning, längd. Jag gav benjamin en lektion i "discover skate skiing", på engelska! Det gick faktiskt mycket bra, jag hade en duktig elev. Det första jag lärde honom var att falla och resa sig upp korrekt. Tur nog behövde han inte använda sig av det. Resten av dagen har vi tillbringat med att äta kakor och kollat på en matlagningskanal med några av tjejerna mittemot. Ikväll ska vi åka in till byn och äta chicken wings för 35 cent/st, kommer bli mycket mumsigt.

so long :)


Movember

Íngen snö ännu...den måste komma snart, är less på regn och grått väder. Jag har tillbringat min dag i farliga ångor, målarfärg rättare sagt. I brist på annat att göra på jobbet fixar vi och donar i uthyrningsaffären och jag fick uppgiften att måla tre stora bänkar/skohyllor. Kom hem med en huvudvärk och svartmålade armar. Inte kul. Kändes mycket bättre när jag upptäckte att Benjamin lagat en riktig brakmiddag, kokta majskolvar!!! hehe.

Ska inte klaga, majs är faktiskt gott och nyttigt. Majs är bra, jag gillar popcorn och corn flakes.

Nu kommer lite bilder från huset


köket, kolla in storleken på kylen, fet.


glad efter majsen


"jag sitter fast"


Conan går här varje kväll, vilka minnen



höhööö.
Ser ni konturerna av mustachen? Det är "Movember" nu, en kampanj för prostatacancer!



våran kyl är propade med äpplen, Camille och Adriene (hans flickvän) har plockat dom, supergoda!


Camille var så snäll och köpte värmeljus åt mig från ikea, vi måste ju ha nå mys såhär i juletid

Hoppas att alla har det bra hemma, det är jättekul att få era kommentarer!

 <3


Nu har vi jobb!

Nu har jag börjat på mitt nya jobb. Det har varit fullt upp på sista tiden, därav blogguppehållet. Det är iaf jättebra på mitt nya jobb. Jag har träffat mycket folk och fått göra massa skojjiga saker, bla gått guidade turer uppför OS-parkens hoppbackar, sjukt mkt trappsteg och svindlande höjder. En dag fick vi instruktörer gå på en hike till ett ställe där vi fick åka skidor. En underbar dag med svenskt aprilväder (sol och droppande trädtoppar) och jättefina vyer. Det tog drygt två och en halv timme att ta sig upp dit men det behöver vi inte gå djupare in på. Men jag trivs iaf på jobbet än så länge. Vi har inte börjat med våra lektioner än pga snöbrist, men dom tror att till nästa vecka kommer vi ha snö och det är ju då jobbet börjar på riktigt, nu glassar vi bara. hehe


vi gick med snöskor upp till skidspåret...


det var superlätt kändes som att gå med jätteskor!


wunderbar!

Benjamin har också fått jobb nu, han kommer börja när snön kommer!! Han ska vara snöröjare, börjar sex på morgonen och slutar vid tolv. Kommer vara väldigt krävande jobb eftersom dom ska skotta det mesta för hand, men det är bra lön och bra arbetstid så det kommer bli jättebra. Vi var ute och firade det igår på våran favvo bar !

Nu hinner jag inte skriva nå mer för jag måste gå och sova, jobb och Yoga imorn ;)

Cheers ;D

mm...Starbucks

Sitter just nu på ett Starbuckscafé och utnyttjar deras internetuppkoppling. Vi har fortfarande inte fått internet i vårat hus, får det först på måndag. Känns jobbigt att erkänna men jag är faktiskt mer beroende av internet än jag trodde. Har som alltid tänkt att jag är en oberoende internetanvändare, men vi säger att det beror på att jag just flyttat till ett främmande land. hehe


Tänkte att jag kan ju passa på att skriva lite om Halloween. Det är verkligen en big deal hära, folk tar det på fullaste allvar. Vi började våran Halloween kväll med att besöka ett kvarter i Whistler. Detta kvarter har gått med på att varje år ordna en slags ”Halloweenfestiva” (i brist på andra ord). Alla husen på kvarteret är fullt utsmyckade med spök och Halloweenprylar och dom delade ut godis till alla barn och dryck åt dom vuxna. En mycket trevlig tillställning med mycket folk och skön stämning. Alla som kom dit var utklädda. Barnen var i extas och sockerhöga, måste ha varit bättre än julafton för dom.


Efter vi hade varit där blev det utgång med våran nya rumskamrat och våra grannar. Det var riktigt kul, vi gick in på två olika klubbar och det var lika kul på båda, riktigt drag, alla dansade vilket jag tyckte om! Vi hade riktigt tur för Marias man, Tim känner i princip alla krogägare i stan så han följde oss in på ett ställe. Vi slapp stå i kö och behövde inte betala för oss. Det firade vi med varsin shot, hehe.


Jag hade bara med mig kameran på första delen av kvällen:


Jag och Maria


En barnvagn


Fråga mig inte vad jag var för det vet jag inte...





Vissa gick verkligen in i karaktär





Candyshop...eey eeey






Häftigt va?


oum

Whistler är verkligen ett sportigt ställe. Igår var vi på yoga i en klädaffär. Dom verkar utnyttja alla lediga ytor till sportutövning. Allt från berg, forsar, gator, himmel och ja tydligen klädaffärer. Men det var verkligen uppskattat med yoga, speciellt för att det var gratis. Det var inte planerat att vi skulle gå på yoga men vi åt middag med våra nya grannar, längdskidåkarna och dom brukar tydligen göra yoga tre gånger i veckan. Så då hängde vi med dom och det var riktigt kul. Benjamin tyckte också om det, han sa att han måste börja jobba på sin Chakra, hehe. Jag tror jag ska försöka göra det minst en gång i veckan om jag har tid.

Kuriosa; Jag lärde mig ett nytt ord igår, stitch, vilket betyder mjälthugg. intressant va?




Jag gillar Whistler.


Namaste


Flyttning på G

Från 30 december (har varit utan internet)

Nu ska vi äntligen få flytta in i vårat hus. Ska bli så skönt, jag är less på att bo i en väska. Vi var och kollade på huset idag och det är jättefint. Huset har två badrum, två STORA sovrum och ett kök som är utrustat med en diskmaskin! kan meddela att jag är mest nöjd med det sistnämnda. Vi ska bo med en kille som heter Camille och han verkar jättetrevlig så det kommer nog bli bra, bara han inte är värsta slarvern så. Han är förresten fransktalande (och engelsk såklart), så vi har bestämmt att varje gång han lär sig ett svenskt ord ska vi lära oss det på franska. Jag kanske kommer hem som trespråkig, vem vet.

Eftersom vi kommer bo i ett så stort hus kommer jag ha gott om plats för besökare, ni är varmt välkommna att hälsa på.

Angående sista bilden i förra inlägget...det var bara ett av mina dåliga skämt. haha sry. Vet inte varför jag gjorde det, kanske för att det är en av mina  flickdrömmar, hehe, eller så har jag bara blivit förrvirad av alla twilightmiljöer jag ser dagligen... vet ej.

För att svara på några kommentarer:

Mattias o Daniel, vad kul att ni tyckte att björnen var söt, det tyckte jag också! Det är många dagar tills jag kommer hem, men inte lika många månader, 9 månader! : )) Jag saknar er!


RSS 2.0