Pix från Vancouver


MMMM nodles...





svårt det där.




Hittade ett jättegulligt fik...




Dom sålde muffins ;)




Googlade fram en utomhusbild



Juste, vi såg en kändis, glömde skriva det!!!! :D:D:D:D


Vancouver

Igår var vi i Vancouver över dagen, det var riktigt kul. Grym shopping måste jag säga. Tyvärr så fick jag hålla mina shoppingimpulser i styr, ville ju inte att pengarna skulle ta slut innan jag ens börjat jobba. Det var faktiskt svårt när man gick i affärer som Urban outfitters och Zara. Slutade med att jag unnade mig ett linne från Zara och en mask av fjädrar på Urban, inför Halloween! Ska lägga upp lite bilder från vancouver sen, men det blev bara inomhusbilder eftersom det ville inte sluta regna. Vancouver är en riktig storstad med skyskrapor och massor av hemlösa, villket är min definition av storstad! Det var iaf kul med lite omväxling, vi går mest runt o dräller på dagarna så det var kul o drälla någon annanstans.

Nu ska vi drälla in till stan, lägger upp lite bilder senare!

Byeee

Känner mig som en japansk turist

Det är helt sjukt vad många björnar vi har sett. Det är tydligen ett stort problem här. Björnarna äter ur soporna och all mat som lämnas synligt. En kille har fått sin bil totalkvaddad för att han lämnade en donut i bilen, björnen bröt sig in och åt stora delar av bilen! En granne blev av med sin grill, björnen drog med sig den ut i skogen. Det känns lite läskigt att en massa björnar stryker om kring på kvarteret, men dom är så vana med människor så man behöver inte oroa sig, tydligen. Ingen här tycker det är nå märkvärdigt med björn. Det känns som att vi är dom där japanska turisterna som stannar vid vägkanten för att ta bilder på renar.


Jag har fått jobbet på Olympic park nu! Känns jätteskönt och kul, jag kommer att börja den 7 november. Benjamin söker fortfarande, men jag är övertygad om att han också kommer få jobb ganska snart. Vi är här i bra tid, få av säsongsarbetarna har kommit så det finns många jobb att välja bland. Vi har varit ute några kvällar nu och det känns lovande. Finns massor av klubbar och mysiga barer att välja bland. Men det är inte så jättemycket folk ännu, fast ändå mer än en toppkväll i Boden ;-).


Jag försöker komma på vad man ska klä ut sig till på Halloween, vad ska ni klä ut er till? Vi ska kanske till Vancouver imorgon så man kan nog hitta nått där.

Lite björnbilder från mitt japanalbum... söt björn va?


Have you ever been part of a great team? Yes I have...

Har varit på min jobbintervju idag. Den hölls i Whistler Olympic park, där alla skidtävlingar hölls under OS. Alltså inne i ett hus, inte på spåren. Det var kul o se stället, man kände igen sig. Såg den "livsfarliga" kurvan ner mot målgången, där Kalla höll på och trilla. Var häftigt, men det kommer nog vara ännu häftigare att faktiskt få åka på spåren.

Intervjun gick faktiskt över förväntan. Var rädd att jag skulle bli nervös, men det hann jag aldrig bli. Två äldre män intervjuade mig varav en satt bara och lyssnade vilket var lite jobbigt. Dom frågade grejer som vad jag har jobbat med förrut och varför dom ska anställa just mig. Det gick bra att svara på deras frågor, jag fick fram det jag ville säga. Jobbet som jag sökt är skidinstruktör, för främst nybörjare i skidor. Dom säljer så kallade "lektioner" i skidåkning.

Jag ska bara skriva lite extra om en speciell fråga jag fick av intervjuaren, för jag vet att svaret på den kommer göra mina små kycklingar stolta. När intervjun var nästan slut fick jag en besvärlig fråga som löd; har du någonsin varit med i ett ”great team” och vad gjorde det så bra. Jag fattade inte vad jag skulle svara på det, så det blev tyst. Jag var ju tvungen och säga någonting och då ploppade Malin, Cilla och Jossan upp i mitt huvud. Vi är väl ändå ett ganska så ”great team” tänkte jag. Så jag svarade att ”yes I have, back in high school” och sedan förklarade jag att; jag och mina träningskamrater på gymnasiet utgjorde ett väldigt bra team. Vi stöttar varandra, även när det går dåligt och vi tar fram varandras goda kvalitéer. Då sade han ”that sounds great”. Hoppas jag får jobbet.

Såg en björn på vägen hem, den stod vid vägkanten. Så nu är jag skyldig Benjamin 50 kr ( jag trodde inte vi skulle se en till björn)


Såg en raccoon idag

Tack för alla kommentarer : ) Jag har inte riktigt blivit haj på det här än känner jag. Jag upptäckte tex att man kan ju infoga bilderna ist för att ladda upp dom en o en. Eller rättare sagt Benjamin upptäckte det. Jag är inget datasnille och jag har aldrig sagt nått annat.

Idag bestämmde vi oss för att ta en prommenad ute i det vackra vädret. Det var soligt och kring 10 grader varmt i skuggan. Hösten har defenitivt kommit hit och vintern är på ingång. Bergstopparna är vita och hemskt vackra. Iallafall, denna prommenad som skulle ta ca en halvtimme var klar efter dubbla tiden. Vi trodde att vi tog en genväg men det var såklart en senväg. Men är glad att vi gick där för det var en jättefin utsikt och det fanns en massa mysiga timmerstugor, fast det var nog hus, dom var ganska stora. Hade ingen kamera med mig, tyvärr (ska bli bättre på att dokumentera). När vi gick längs en bilväg såg vi ett djur på vägen och när vi kom närmre såg vi att det låg misstänktsammt stilla. Det var grått och hårigt, såg ut som en katt. En död katt. Jag ville bara hålla för ögonen när vi gick förbi men jag kunde inte slita ögonen från den. Till min stora förvåning var det en tvättbjörn som låg på gatan! En söt och oskyldig liten tvättbjörn låg död mitt på gatan.

Det var nog det största intrycket för denna dag!

Tack o God Natt!

Juste, åt chicken wings (med bluecheese dip) igår, ASgott!!!


-


-


-


-


-


-


-


Canada baby

Nu har det gått inte mindre än en vecka sen jag och Benjamin kom till Whistler. Den första tiden här har varit rätt så lugn, det känns som att man är på semester. Whistler är en mycket charmig by med otroligt vacker omgivning. Höga snötäckta berg, små bäckar/forsar och lummiga saganomringen/twilight-skogar, det är tillskillnad från Sverige en fröjd att fa jogga. Människorna är precis som i usa, övertrevliga. Säger förlåt åt vad som helst och frågar alltid hur det står till även fast de inte väntar på svaret. Tacksamma är de också, här säger man bla "tack" när man kliver av bussen.

För tillfället bor vi på ett hostel en bit utanför själva byn. Vi kommer mest troligen att bo på det här området under vintern. Det är ett område som byggdes upp inför OS med en massa bostäder, radhus så det är lite billigare att bo här ute. Vi har fått kontakt med en kille (längdskidåkare) som ska hyra ett sånt hus över vintern och han vill dela det med oss. Idag träffade vi han och hans flickvän och de var jättetrevliga och avslappnade så det blir nog bra. Nu har ni fått en första liten uppdatering iaf, det kommer fler jag lovar. Här kommer en liten lista med vad vi har hunnit med samt lite bilder

- Ätit frukost för 400 kr (vi var hungriga o jetlaggade, okeeej)
- Sett en björn på gatan
- Liftat
- Sökt jobb
- Fått jobbintervju (ska på nästa vecka)
- Levt på nudlar
- Druckit mkt Starbuckskaffe
- Träffat trevliga människor


Testing

jahapp då ska vi se om det funkar....

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0